Ski og skredworkshops

Samlingene er for de som vil bryne egne erfaringer med andres i en ramme hvor skredvurdering og brattere skikjøring er felles for turene hver dag.

Ski og skredworkshops er IKKE kurs. Man planlegger før og deler erfaringer etter dagsturene i plenum. Turene foregår i mindre grupper (ca 5 – maks 10 pr gruppe). Deltagelse forutsetter erfaring innen skredvurdering (egenerfaring og eventuelt kurs) og at man kan kjøre på ski/brett i skredutsatt terreng.

Avhengig av interessen hos deltagerne legger vi til rette for ulike spesialiseringer/tema fra dag til dag, for eksempel skiteknikk–storfjellskjøring, redning/avanserte søkemetoder, tekniske ruter som innebærer enkel sikring til toppturbruk osv. Enkelte tema kan innebære at man tar en kortere topptur for å få nok tid til fagfeltet. NB! Ingen av disse spesialiseringene er ”kurs” eller for nybegynnere.

Aktivitetene bygger på at man har erfaring fra før og kan bidra i diskusjonene som blir naturlig å ta i gruppa. Om man har nok erfaring til å være med, er opp til den enkelte å vurdere. Utbyttet er så stort for mange at de deltar år etter år.

Meld deg på workshop


Normanvik. Foto: Henning HeimlidSki og skred, Øytun folkehøgskole / N-9518 Alta
Telefon: 78 44 91 40 / Faks: 78 44 91 70 / E-post:

Utviklet og designet av Bris

admin