Guider

Våre kurs og samlinger bruker høyt kvalifiserte og erfarne guider/instruktører. Vi samarbeider med internasjonalt godkjente tindeveiledere i Alpene og Canada.Bjørn Michaelsen er fagansvarlig for halvårskurset og workshopene.

Han er utdannet geograf (UiB) med skikjøringserfaring i Nord-Norge, Nord-Sverige, Alpene, Canada og USA gjennom 20 år. Han har bidratt på skred- og friluftslivskonferanser i inn- og utland, og har vært en av bidragsyterne som har gjort brattkjøring akseptert i Norge. Han har skrevet en rekke friluftslivrelaterte fagartikler, bidratt i toppturbøker, og finner løssnø 9 av 10 dager gjennom vinteren. Han jobber for den nasjonale skredvarslingen (NVE/Varsom) som observatør for området Alta/Loppa, som skredfaglig bistand for veg- og kraftlinje aktører, samt skredkurs og skredforebyggende arbeid rettet mot bla ski- og skuterkjøring.

Fred Buttard - UIAGM certified Mountain Guide since 2001 Diploma at ENSA - Chamonix.

Fred started som 
instruktør hos EMHM - High Mountain Military School i Chamonix (1998 – 2008). Der trente han Alpine Styrker vinter og sommer. Han flyttet fra Chamonix i 2008 og har jobbet fulltid som fjellfører først i Val d’Isère og seinere i sin barndommens dal Maurienne valley.

“Det var når jeg var på en av mine nydelige skiturer i Finnmark at jeg traff Bjørn og Ski og skred. Umiddelbart ønsket vi å samarbeide for å utvikle Ski og skred videre. Det å få jobbe i lag med så dedikerte og motiverte skikjørere over tid er et privilegium og bidratt til en videreutvikling av mine erfaringer som bla instruktør i Chamonix. Som fjellfører har engasjementet med Ski og skred blitt en realisering av drømmen jeg hadde når jeg bestemte meg for å jobbe i og av fjellet”

Ski og skred startet med første kursgruppe i Maurienne 2012. Siden har Fred bidratt i Sarek, Lyngen og mai samlingene i Finnmark, der de gleder og erfaringer vinterfriluftslivet gir, er blitt delt for å oppnå en dyp forståelse av fjellet.

Heidi Zimmermann er sertifisert UIAGM-guide og ISIA godkjent skilærer. Hun er født og oppvokst i Davos i Sveits og arbeider om vinteren med skiturer, off piste-kjøring og skredkurs med base i Davos. Heidi har hovedansvar for Nortind sin utdanning innen alpin skiferdsel. Sommerstid jobber hun i Norge med bre- og fjellføring/kurs gjennom sitt eget guidefirma Jostedalen Breførarlag. Jeg har jobbet med Ski og Skred siden starten i 2002. Studiet er bra oppbygd med to ulike kurs med UIAGM-sertifiserte vegledere i Sveits og Canada. Det gir et solid grunnlag for å minimalisere risikoen ved bratt skikjøring

Walter von Ballmoos er sertifisert UIAGM-guide med tilholdssted i Davos, Sveits. Han samarbeider med oss om skredworkshopen i Davos.
Ski og skred, Øytun folkehøgskole / N-9518 Alta
Telefon: 78 44 91 40 / Faks: 78 44 91 70 / E-post:

Utviklet og designet av Bris

admin